A CEPSA a Formula 1-es Toro Rosso versenycsapattal az Ă©v vĂ©gĂ©ig szponzorĂĄciĂłs szerzƑdĂ©st kötött. A megĂĄllapodott Ă©rtelmĂ©ben a pilĂłtĂĄk, Jaime Alguersuari Ă©s SĂ©bastien Buemi versenyruhĂĄjĂĄn Ă©s a versenyautĂłn CEPSA logo szerepel.

Az elsƑ ilyen verseny a Szeptember 9-11 között megrendezĂ©sre kerĂŒlƑ monzai futam.

 

A szokĂĄsos termĂ©kfejlesztĂ©sen messze tĂșlmutatĂł vĂĄltozĂĄson ment ĂĄt a teljes CEPSA kenƑanyag vĂĄlasztĂ©k. A legszembeötlƑbb kĂŒlönbsĂ©g az XTAR Ă©s STAR termĂ©keknĂ©l tapasztalhatĂł.

 

MindkĂ©t termĂ©kvonal megszerezte a legĂșjabb jĂĄrmƱgyĂĄrtĂłi jĂłvĂĄhagyĂĄsokat, a STAR SYNTHETIC 5W40 Ă©s 10W40 motorolaj a legĂșjabb API SN(!) teljesĂ­tmĂ©nyszinttel is rendelkezik. Az API SN teljesĂ­tmĂ©nyszintre a tovĂĄbbiakban rĂ©szletesen is kitĂ©rĂŒnk. MindkĂ©t termĂ©k mĂĄr 45 kg-os kiszerelĂ©sben is elĂ©rhetƑ.

Az elƑzƑ rĂ©szekben szĂł esett a folyĂĄsi jellemzƑkrƑl, az alapolajokrĂłl Ă©s teljesĂ­tmĂ©nyadalĂ©kokrĂłl, illetve a kĂ©tĂŒtemƱek kenĂ©sĂ©t is összefoglaltuk. Most visszatĂ©rĂŒnk a 4-ĂŒtemƱ motorok kenƑanyagaihoz, Ă©s a motorikus teljesĂ­tƑkĂ©pessĂ©grƑl összegezzĂŒk ismereteinket.

Sorozatunk harmadik rĂ©szĂ©ben egy kis figyelmet fordĂ­tunk a kĂ©tĂŒtemƱ motorok kenĂ©sĂ©re. TalĂĄn ezen a terĂŒleten mĂ©g nagyobb tudĂĄs-, Ă©s informĂĄciĂłs vĂĄkuum jellemzi a piacot, mint a nĂ©gyĂŒtemƱ olajok esetĂ©ben. Pedig itt a helytelen alkalmazĂĄs akĂĄr rövidtĂĄvon is igen drasztikus vĂĄltozĂĄsokat okozhat. ElƑször tekintsĂŒk ĂĄt a jelenleg lĂ©tezƑ motorolaj teljesĂ­tmĂ©nyszint kategĂłriĂĄkat.

Folytatva gondolatĂ©bresztƑ Ă©s tĂ©vhitrombolĂł sorozatunkat, a motorolajok alapvetƑ feladatairĂłl, Ă©s a 4-ĂŒtemĂŒ motorkerĂ©kpĂĄr olajok sajĂĄtossĂĄgairĂłl fogunk röviden beszĂ©lni. Mivel egy klasszikus gĂ©pelemrƑl van szĂł, ezĂ©rt elƑször cĂ©lszerƱ bizonyos alapfogalmak egyĂ©rtelmƱ tisztĂĄzĂĄsa, majd analitikus mĂłdon megprĂłbĂĄljuk összegezni, mit vĂĄrhatunk el egy korszerƱ motorolajtĂłl.

A futĂłmƱbeĂĄllĂ­tĂĄsok problematikĂĄjĂĄnĂĄl tĂĄn csak a motorolaj vĂĄlasztĂĄs vonultat fel több „szakembert”, akik pĂĄlyanapok alkalmĂĄval bringĂĄjuk oldalĂĄhoz simulva, slusszkulcsot pörgetve osztjĂĄk az Ă©szt „a Rossi is azt hasznĂĄlja” vagy „mert az a legjobb, nem Ă©rted???” meggyƑzƑ eszmefuttatĂĄsokat mormolva. Ɛket könnyen kiszƱrhetjĂŒk, kivĂ©tel nĂ©lkĂŒl hangosan beszĂ©lnek, teĂĄtrĂĄlis mozdulatok mögĂ© bĂșjva –ezek nĂ©lkĂŒl ugyanis senki nem hinne nekik. Ɛket most tegyĂŒk fĂ©lre, Ă©s hallgassunk meg egy igazi kenĂ©stechnikai szakembert, ezen a hĂ©ten Ƒ kalauzol vĂ©gig bennĂŒnket az olajok ĂștvesztƑjĂ©ben, minden nap egy Ășjabb tĂ©mĂĄt boncolva fel. JegyzetfĂŒzetet Ă©s ceruzĂĄt elƑ: KenĂ©stechnika Ăłra, csapĂł egy.

A legkorszerƱbb gyĂĄrtĂĄstechnolĂłgiĂĄnak Ă©s a motortervezƑkkel közösen vĂ©gzett folyamatos kutatĂĄs-fejlesztĂ©snek köszönhetƑen az ĂĄllandĂłan megĂșjulĂł CEPSA moto termĂ©kek kategĂłriĂĄjukban a legkorszerƱbb teljesĂ­tmĂ©nyjellemzƑkkel rendelkeznek. A kivĂĄlĂł termĂ©kminƑsĂ©gnek Ă©s magas szĂ­nvonalĂș szolgĂĄltatĂĄsainak köszönhetƑ, hogy a mĂĄrka SpanyolorszĂĄgban piacvezetƑvĂ© vĂĄlt.
CEPSA AGRO PLUS 15W40CsĂșcsminƑsĂ©gƱ, univerzĂĄlis traktorolaj nagyteljesĂ­tmĂ©nyƱ erƑgĂ©p-motorokhoz, hajtĂłmƱ-hidraulikus rendszerekhez, kerĂ©kagy-hajtĂłmƱvekhez, Ă©s nedves fĂ©kekhez. KivĂĄlĂł kopĂĄs elleni vĂ©delmet biztosĂ­t minden..
CEPSA TRANSMISIONES MULTIGRADO 80W90UniverzĂĄlis, API GL-4 kategĂłriĂĄjĂș vĂĄltĂłolaj szemĂ©ly- Ă©s haszonjĂĄrmƱvekhez.

Közepes terhelésƱ osztómƱvekehez és kerékagyhajtåsokhoz is javasolt...
CEPSA SUPERMULTIGRADO SHPD 15W40KorszerƱ, nehézdízel motorolaj extrém igénybevételekhez.

Kifejezetten javasolt fajlagosan nagy termikus Ă©s mechanikai igĂ©nybevĂ©telek mellett tehergĂ©pjĂĄrmƱvekhez, korszerƱ erƑgĂ©pekhez, Ă©pĂ­tƑipari- Ă©s rakodĂłgĂ©pek motorjaihoz...
Syndicate content